ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Horia Tecău și Jean Julien Roger au câștigat Turneul Campionilor de la Londra, după ce au învins echipa formată din Florin Mergea și Rohan Bopanna în două seturi : 6-4. 6-3. O finală istorică pentru România, în care s-au confruntat doi jucători din țara noastră.

Tecău și Rojer, favoriții numărul doi, s-au impus în exact o oră de joc și vor termina anul pe primul loc în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings, fiind cea mai bună pereche a anului.

Cuplul româno-olandez a început meciul cu un break pe serviciul lui Bopanna, iar acest lucru s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set. Cele două perechi și-au făcut apoi serviciul, dar Tecău și Rojer au încheiat cu 6-4, după 31 de minute, cu un as al românului.

În setul al doilea, Tecău și Rojer au reușit primul break la scorul de 2-2, tot pe serviciul indianului, cei doi încheind conturile tot pe serviciul lui Bopanna. Fiecare pereche a reușit câte 7 ași, dar Mergea și Bopanna au comis patru duble greșeli, potrivit Agerpres.

Mergea și Bopanna, care fac pereche doar din luna aprilie, au reușit un sezon remarcabil, au cucerit două titluri, la Mastersul de la Madrid și la Stuttgart, disputând finale la Halle și Casablanca, înainte de cea de la Barclays ATP World Tour Finals.

Aceasta este a patra întâlnire dintre cele două perechi, în 2015. Tecău și Rojer s-au impus în precedentele trei. Cea mai spectaculoasă partidă a fost cea din semifinalele de la Wimbledon (4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11).