ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Argentinianul Diego Maradona, acuzat de fraudă fiscală în Italia, susține: "Nu datorez nimic nimănui", a afirmat el într-un interviu acordat cotidianului Corrierre della Sera.
 
„De 25 de ani, mi se cer pe nedrept peste 40 de milioane de euro, dintre care 35 milioane reprezentând interese și sancțiuni pentru o așa-zisă fraudă fiscală considerată inexistentă de către toți judecătorii”, asigură fostul fotbalist argentinian.

Guvernul italian a integrat în proiectul său de buget pe 2017 o dispoziție care elimină Equitalia, organism responsabil cu colectarea impozitelor în Italia, anulând în trecere sancțiunile și interesele datorate pentru neplata impozitelor, potrivit digisport.ro.

Guvernul a dezmințit orice amnistie fiscală, afirmând că este vorba despre „ameliorarea” raportului dintre stat și contribuabili.Întrebat dacă știe că această dispoziție îl va obliga să-și rezolve datoriile fiscale, fosta legendă a fotbalului a exclus categoric această posibilitate.

„Nu datorez nimic nimănui și, deși sunt nevinovat, eu sunt tratat ca cel mai rău criminal în fața tuturor”, a afirmat Maradona. „Eu sunt singurul din lume căruia i-au fost luați cerceii din urechi și ceasurile”, a adăugat fosta vedetă a clubului Napoli, care va împlini 56 de ani pe 30 octombrie.

Fiscul italian i-a confiscat două ceasuri de lux, în valoare de 11.000 de euro, fostului jucător și selecționer al echipei Argentinei în perioada în care se afla la Napoli în 2006 pentru un meci de binefacere, apoi o pereche de cercei cu briliante când s-a aflat la o cură de slăbire în 2009 la Merano (Italia). Bijuteriile au fost vândute la licitație pentru suma de 25.000 euro.

Diego Maradona a fost condamnat în 2005 de către Curtea de casație la plata a 37,2 milioane euro, dintre care 23,5 milioane penalități, pentru că nu și-a plătit regulat impozitul pe venituri. Suma totală a ajuns la 40 de milioane.