ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul spectatorilor prezenţi, în medie, la meciurile din Liga 1 nu justifică investiţia statului în stadioane noi, arată un material exclusiv al siteului cotidianul.ro.

Astfel, într-un clasament al mediei de spectatori pe meci, Liga 1 se află pe locul 29, fiind devansată de de primele divizii din 19 ţări, de 6 divizii secunde şi de 2 divizii de nivel 3 şi una de nivel 4. 

Monitorizarea realizată de nemţii de la weltfussball.de şi citată de Cotidianul.ro, arată că liga a IV-a engleză are o medie mai mare de spectatori pe meci decât Liga 1.

Cotidianul.ro se întreabă de ce este nevoie de încă două stadioane noi, la Craiova şi Târgu Jiu. Acestea vor costa, în total, peste 60 de milioane de euro.

"La Târgu Jiu, unde actualul stadion Tudor Vladimirescu are o capacitate de 10.000 de locuri, media de meci a spectatorilor la jocurile Pandurilor a fost de 2.844 spectatori. Crede cineva că vor veni mai mulţi pe un stadion „bijuterie” ? Poate în primele două trei etape, din curiozitate şi pentru selfie-uri, în rest media de sp0ectatori este greu de crezut că va fi mai mare. Iar dacă Pandurii vor retrograda, atunci media va fi şi mai mică", se arată în articol.

Mai mult, stadioanele nou contruite, Arena Naţională, Ilie Oană din Ploieşti sau Cluj Arena sunt dezolant de goale. Acesta sugerează că stadioanele de la Cluj şi Târgu Jiu s-au construit din motive electorale: "Se impune o întrebare: care mai este justificarea construirii şi la Tg Jiu a unui stadion pentru cupele europene? Nu cumva este vorba de o „construcţie” electorală? Prezenţa premierului Ponta la semnarea actelor întăreşte această ipoteză. La fel s-a procedat şi în oraşul de pe Someş, unde un alt premier, Emil Boc a ţinut să-şi arate muşchii electorali. Culmea, într-un oraş care beneficia de al existenţa celui de-al doilea stadion al ţării pe linie standarde europene".

Autorul arată că media de spectatori pe meci a scăzut, cu aproape 50%, între sezonul 2007/2008 şi sezonul 2014/2015: de la 5.564 la 3.468!