ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerii ar fi spart site-ul Agenției Mondiale Antidoping (WADA) și ar fi accesat baza de date a instituției, din care reiese că Serena Williams, sora sa, Venus și gimnasta americană multimedaliată, Simone Biles, ar fi fost prinse dopate.
 
Hackerii susțin că mai mulți sportivi americani ar fi prezentat adeverințe medicale false înainte și în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio 2016, printre ei numărându-se Serena si Venus Williams, dar si Simone Biles, multiplă campioană olimpică la gimnastică, care ar fi luat metilfenidat din categoria amfetaminelor, un stimulent al sistemului nervos central.
 
Serena ar fi recurs la oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolonă în anii 2010, 2014 și 2015, iar Venus ar fi luat triamcinolon, prednison, prednisolon, prezentând rețete false, potrivit gazzetta.it. Sunt cazuri despre care Agenția Mondială Antidoping ar fi știut, trecând însă totul sub tăcere.
 
Eliberarea certificatelor medicale aduse de sportivi pentru a "explica" unele valori exagerate ale unor substanțe, care apar la testele antidoping, este o problemă controversată. De multe ori un certificat medical ascunde utilizarea de medicamente pentru îmbunătățirea performanței. Meldonium din cazul Șarapova este unul dintre ele. Cu siguranță, WADA este chemată să dea un răspuns.