ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul internațional român, Gheorghe Popescu, a avut un schimb de mesaje telefonic cu Daniel Prodan, chiar înainte ca acesta să sufere infarctul care i-a fost fatal, miercuri seară.

„Chiar înainte de momentul în care s-a stins, Didi îmi trimitea mesaje... Mă uit în gol la telefon și văd ultima noastră conversație. Măcar am apucat să ne luăm rămas bun... Odihnește-te în pace, prieten drag!”, a dezvăluit Gheorghe Popescu pe contul său Facebook.

Gheorghe Hagi, fostul căpitan al naționalei României, a reacționat și el la auzul știrii că fostul său coleg nu mai e printre noi.

„Nu pot să cred... Rămas bun, Didi Prodan!”,  a scris Hagi pe pagina sa de Facebook.

Steaua București, club la care Prodan a cunoscut consacrarea, a transmis un mesaj familiei.

„Daniel Prodan a fost unul dintre cei mai buni fundasi centrali ai Stelei si ai echipei nationale a Romaniei. Nascut pe 23 martie 1972, la Satu Mare, acesta a inceput fotbalul la Olimpia si a fost transferat, la sfarsitul lui 1992, la Steaua, alaturi de care a castigat cinci titluri de campion al Romaniei, 2 Cupe ale Romaniei si 2 Super Cupe ale Romaniei. In 1996 a fost transferat de Atletico Madrid, pentru care a evoluat timp de un sezon, fiind apoi vandut la Glasgow Rangers. Din cauza unei accidentari grave, "Didi" nu a evoluat pentru scotieni, fiind imprumutat, in 2000 si 2001, la Steaua si FC National. De fapt, echipa din Cotroceni a fost chiar ultima din cariera marelui fotbalist, care a adunat 54 de selectii si 2 goluri pentru Romania, pentru care a evoluat la Campionatul Mondial din 1994 si la Campionatul European din 1996.
 
Dumnezeu sa te odihneasca in pace, "Didi"! ”, se arată în mesajul de pe pagina oficială a Stelei.

La rândul său, Atletico de Madrid a transmis un mesaj de condoleanțe familiei.

„Daniel Prodan, fostul nostru jucător, a murit la vârsta de 44 de ani din cauza unui infarct. Fotbalistul a evoluat pentru Atletico pentru un sezon și jumătate. În 2012, clubul nostru și jucătorul s-au interesectat din nou, atunci când Atletico a jucat finala Ligii Europa la București, capitala țării sale natale. Acolo, a fost martorul unei victorii europene a lui Atletico, în calitatea sa de ambasador al finalei.

Președintele, Președintele Consiliului de Administrație și conducerea clubului îi transmit condoleanțe familiei. Fie ca Daniel Prodan să se odihnească în pace”, a menționat și Atletico Madrid.
 
Principalele jurnale de sport ale Europei, Gazzetta dello Sport și Marca, au acordat spațiu știrii despre dispariția de pe lumea aceasta a lui Daniel Prodan.