ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două românce vor fi cap de serie în acest an la Wimbledon: Simona Halep, numărul 5, și Irina Begu, a 25-a favorită. Alte trei jucătoare din România, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig, vor evolua pe tabloul principal. Sportivele noastre și-au aflat azi adversarele, în urma tragerii la sorți.

Astfel, în primul tur, Simona Halep o va întâlni pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia, 40 WTA). Dacă va trece de sportiva de 21 de ani, Simona va evolua în turul II împotriva învingătoarei dintre Anastasija Sevastova (67 WTA, Letonia) și Francesca Schiavone (Italia, 111 WTA). În turul III, sportiva din Constanța ar putea da peste Kiki Bertens.
 
Simona Halep se află pe jumătatea inferioară a tabloului, și o poate întâlni pe Keys în optimi, pe Kerber în sferturi și pe Muguruza în semifinale, potrivit digisport.ro.

Irina Begu o va întâlni în primul tur la Wimbledon pe Carina Witthoeft. Dacă va învinge, sportiva noastră va evolua împotriva învingătoarei dintre Kurumi Nara și Madison Brengle. Irina Begu este în jumătatea inferioară, o poate întâlni pe Kerber în turul III. Teoretic, Simona și Irina s-ar putea întâlni în sferturi.

Patricia Țig va juca în runda inaugurală cu Sara Errani. Monica Niculescu debutează cu o jucătoare venită din calificări. În primul tur, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Petra Kvitova, dublă câștigătoare la Wimbledon.
 
Turneul de la Wimbleon, al treilea Grand Slam al anului, se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Digi Sport.