ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Tineretului și Sportului anunță punerea în dezbatere publică a propunerii textului de amendament, adus Legii privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, în vederea stabilirii noului cadru legislativ care să reglementeze caracterul solemn și intonarea Imnului Național, în competițiile sportive naționale oficiale.

"Propunerile noastre abordează, într-un mod unitar, cadrul normativ care vizează intonarea Imnului Național la competițiile sportive naționale oficiale. Vor fi evitate, astfel, eventualele interpretări eronate. Pe de altă parte, în cazul nerespectării caracterului solemn al Imnului Național, am propus sancțiuni pentru încălcarea acestui cadru. Nu este admisibil ca, în timpul intonării Imnului Național, să asistăm la acte de lipsă de respect”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, pentru site-ul MTS.

Textul propus pentru dezbatere publică precizează că "intonarea Imnului Național" se va face "pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia competițiilor sportive oficiale de nivel national, la finala unei competiții sau, după caz, la turneul final", cu completarea că "Imnul Național al României poate fi intonat și la alte manifestări organizate în unități de învățământ, in instituții de cultură sau sportive".

Conform noului text al legii, "nerespectarea cadrului solemn la intonarea imnului național" se sancționează "cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei".