ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un post de radio din Canada a prezentat, vineri, un document primit de către WBC, potrivit căruia rezultatul testului B antidoping în cazul boxerului Lucian Bute a ieșit pozitiv, iar substanța depistată este tot ostarina.
 
Potrivit unui comunicat al Comisiei pentru Box și Wrestling din cadrul districtului Columbia, SUA, proba B  - recoltată pe 30 aprilie, după meciul Lucian Bute-Badou Jack pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie - este tot pozitivă.

Comisia din Columbia menționează că Lucian Bute nu a fost încă notificat cu privire la rezultatul testului B și i-a cerut forului mondial de box să-l informeze pe sportivul român.

Contactat de către postul de radio canadian 98,5 Sports, Lucian Bute a fost dezamăgit și surprins de rezultatul pozitiv al probei sale B la testul antidoping.

"Am așteptat rezultatul din partea Comisiei de la Washington. Avocatul meu a fost în contact cu ei, dar am fost luat prin surprindere. Sunt dezamăgit, aștept să văd și eu raportul.

Sincer, m-am gândit că cineva cunoscut, din echipa mea, ar fi putut să contamineze proba cu acea substanță. Nu am nici o idee, este o speculație. Nu pot da vina pe nimeni, am încredere în echipa mea. Tot ce pot spune este că toate substanțele pe care le-am luat mi-au fost oferite de către preparatorul fizic Angel Heredia. Înainte de lupta mea împotriva lui (James) DeGale, am fost testat de opt ori și aceeași procedură a fost repetată înainte de a lupta împotriva lui Badou", a precizat Bute, citat de Mediafax.

Promotorul Yvon Michel a susținut inițial că nu a primit nici un document din partea WBC care să-i aducă la cunoștință decizia, apoi a precizat că a fost o "eroare administrativă", iar Lucian Bute și staff-ul său lucrează la întocmirea unei apărări, potrivit publicației La Presse.

Michel a emis un comunicat oficial, în care susține că Bute a fost victima contaminării cu un supliment nutritiv pentru recuperare fizică, fabricat de către laboratorul Pharmagenic din San Diego, SUA, și care conținea urme de ostarină.

"Astăzi, mai mult ca oricând, Lucian afirmă că nu a folosit niciodată cu bună știință substanțe ilegale în timpul carierei sale ilustre în boxul profesionist. În lupta lui pentru aflarea adevărului, Lucian a apelat la serviciile avocatului Howard Jacobs din Los Angeles. Acesta din urmă a solicitat să primească toate suplimentele nutritive utilizate de Bute pe durata cantonamentului dinaintea luptei împotriva lui Jack. KorvalLabs, laborator acreditat din California și specializat în sport, a fost mandatat să efectueze toate analizele și rezultatele, care au fost obținute luni.

Analiza unui produs de recuperare fizică, numit Dynamita, fabricat de către laboratorul Pharmagenic din San Diego, California, conținea urme de contaminare cu Ostarină. Acest supliment nutritiv a fost prescris de către preparatorul fizic Angel Heredia și trebuie să nu conțină nici o substanță interzisă.

 Este așadar vorba, din păcate, despre o contaminare în timpul preparării acestui supliment la Pharmagenic.

Astfel, responsabilitatea pentru detectarea Ostarinei în testarea lui Lucian Bute revine în totalitate laboratorului Pharmagenic din San Diego. Lucian Bute și avocatul său vor iniția o acțiune în justiție împotriva acestui laborator, care a cauzat un prejudiciu ireparabil privind integritatea și reputația fostului campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Detaliile investigației laboratorului KorvalLabs au fost înaintate comisiei sportive de la Washington. Prin urmare, cerem convocarea lui Lucian Bute pentru explicații despre ceea ce s-a întâmplat, înainte de a lua o decizie.

Între timp, Lucian Bute se pregătește la sala de sport a fraților Grant, în mod regulat, nu consideră că are cariera în pericol și este hotărât să ia toate măsurile pentru a redeveni campion mondial la categoria sa, odată ce detaliile acestui caz vor fi pe deplin lămurite", se arată în comunicatul semnat de Groupe Yvon Michel, promotorul lui Lucian Bute.