ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Louis Van Gaal a declarat că nu va mai continua să antrenze după ce-i expiră contractul cu Manchester United. Astfel, tehnicianul olandez doreşte să se retragă definitiv în 2017, invocând motive familiale.

„I-am promis asta soției mele. Și așa nu avem prea mulți ani împreună. Acesta este motivul. În plus, am făcut totul în cariera mea de manager. (...) Trebuie să recunosc că atunci când ne-am cunoscut și relația noastră părea că merge foarte bine i-am promis că mă opresc la 55 de ani.

Încă muncesc și săptămâna viitoare voi împlini 64 de ani. Singura dorință a fost Premier League. Acum sunt aici. Ar trebui să merg în Qatar să câștig mai mulți bani? Nu cred. Trebuie să știi să te bucuri de viață și de relația cu soția ta”, a comentat tehnicianul.

Antrenorul de 63 de ani va pune capăt, peste două sezoane, carierei care l-a făcut celebru în toată lumea. Louis van Gaal s-a căsătorit cu actuala lui soţie în anul 2008, după o relaţie de aproape 10 ani, soţia anterioară decedând în 1994 de cancer.

Palmaresul său cuprinde cucerirea titlurilor din Olanda cu Ajax Amsterdam și AZ Alkmaar, în Spania, cu Barcelona, și în Germania, cu Bayern München, precum și Champions League, Supercupa Europei și Cupa Intercontinentală cu Ajax. Trebuie menţionat şi că a dus Olanda pe locul trei la Campionatul Mondial din 2014.