ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Niculescu a câștigat turneul WTA de la Luxemburg, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe Petra Kvitova (Cehia), principala favorită, cu 6-4, 6-0.

Niculescu (29 ani, 50 WTA) a făcut un meci remarcabil, câștigând într-o oră și 8 minute în fața uneia dintre jucătoarele de top ale lumii, Petra Kvitova, dublă câștigătoare la Wimbledon, numărul 11 mondial.

Românca și-a făcut jocul său obișnuit, a arătat tenacitate, a făcut spectacol în multe momente și a excelat la slice-uri și scurte, capitole la care Kvitova nu a găsit antidot, potrivit Agerpres.

Niculescu și Kvitova (26 ani) sunt la egalitate acum, 2-2, în meciurile directe. Monica Niculescu a jucat a treia sa finală la Luxemburg, câștigând titlul în premieră după ce în 2011 a fost întrecută de Victoria Azarenka.

Niculescu va primi un cec de 34.677 euro și 280 de puncte WTA.