ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Simona Halep a reușit o calificare dificilă în optimile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o pe unguroaica Timea Babos, cu 6-1, 2-6, 6-4, în turul al treilea.

Halep, numărul cinci mondial, a obținut victoria la capătul unui meci care a durat două ore și 7 minute și pe care a părut că îl scapă din mână la un moment dat.

Românca și-a asigurat 235.000 de dolari și 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe Carla Suarez Navarro.

ACTUALIZARE 1.09 Simona Halep s-a calificat în turul al treilea al US Open, după ce a învins-o pe cehoaica Lucie Safarova cu 6-3, 6-4.

Halep (24 ani) a obținut victoria într-o oră și 27 de minute în fața unei adversare de 29 de ani, care ocupă locul 44 în lume.

Românca a avut 4 ași în acest meci, potrivit Agerpres, iar Safarova doar unul, românca a comis o dublă greșeală, iar Safarova 5. Cehoaica a avut mai multe lovituri direct câștigătoare, 16, față de 9 ale Simonei, care a comis 20 de erori neforțate, mult mai puțin decât Safarova - 44. În turul al treilea, Halep o va întâlni pe Timea Babos.

ACTUALIZARE 31.08 Monica Niculescu s-a calificat în turul al treilea la US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o categoric pe Ana Bogdan: 6-0, 6-1.

Ana Bogdan, venită din calificări, a avut 10 mingi direct câștigătoare, față de 9 ale Monicăi, dar diferența s-a făcut la erorile neforțate, 33 pentru Bogdan și 15 pentru Monica.

Meciul, care a durat o oră și 20 de minute, a fost întrerupt în două rânduri pentru intervenția medicului, la 3-0 în primul set la solicitarea Monicăi Niculescu și la 3-0 în setul al doilea, la cererea Anei Bogdan, potrivit Agerpres.

Monica și-a asigurat 140.000 dolari și 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki.

ACTUALIZARE Simona Halep, cap de serie nr.5, a trecut la pas de belgiana Kirsten Flipkens, 6-0, 6-2, calificându-se în turul al doilea la US Open.

Simona Halep s-a impus după o oră de joc, a obținut 70 de puncte WTA și un cec de 77.188 dolari. Halep o va întâlni în turul 2 pe Lucie Safarova (Cehia), potrivit Agerpres.

Monica Niculescu și Ana Bogdan au avansat în turul 2 al turneului de tenis US Open, ultimul Grand Slam al anului, în timp ce Irina Begu și Sorana Cîrstea au fost eliminate la Flushing Meadows.

Niculescu a învins-o pe cehoaica Barbora Strycova, cap de serie 18, cu 6-3, 6-7 (3), 6-1, în timp ce Ana Bogdan a eliminat-o pe Sorana Cîrstea cu 0-6, 7-5, 6-2. Cele două jucătoare se vor înfrunta în turul doi. Pentru calificarea în turul secund, româncele și-au asigurat un premiu de 77.188 dolari.

(Știrea inițială)

Ana Bogdan, locul 117 WTA, s-a calificat, vineri, la US Open și va evolua în premieră pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam. 

Bogdan se alătură celor cinci românce, calificate deja pe tabloul principal: Simona Halep, Patricia Maria Țig, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Simona Halep, cap de serie numărul 5, va juca în primul tur contra belgiencei Kirsten Flipkens (68 WTA). Halep și Flipkens au mai fost adversare până în prezent de patru ori și de fiecare dată învingătoare a fost românca. Dacă va trece de sportiva belgiană, Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului Lucie Safarova (Cehia, 35 WTA) – Daria Gavrilova (Australia, 45 WTA).

Simona e pe același sfert de tablou cu principala favorită, Serena Williams, ceea ce înseamnă că s-ar putea întâlni cu americanca în sferturile de finală.

Irina Begu, cap de serie numărul 21, va debuta la actuala ediție contra americancei Lesia Tsurenko.

Monica Niculescu va juca în primul tur contra cehoaicei Barbora Strykova, cap de serie numărul 18, iar în turul secund ar putea juca împotriva Soranei Cîrstea, potrivit doartenis.ro. Aceasta va juca în primul tur contra unei jucătoare venite din calificări.

Patricia Țig, revenită după o accidentare la cot, va juca împotriva nemțoaicei Laura Siegemund, locul 28 mondial. Cele două au fost adversare o singură dată, la Charleston, în 2016, și câștigătoare a fost Siegemund.