ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării și Compania Națională de Investiții au decis ca stadionul Ghencea să fie demolat în totalitate, în locul acestuia urmând să fie construită o arenă de cel puțin 30.000 de locuri.

"În prezent au fost finalizate de către Compania Națională de Investiții "C.N.I." - S.A. studiile de teren (studiul topografic, studiul geotehnic), expertiza tehnică și studiul de prefezabilitate. Studiul de prefezabilitate care a propus 3 variante, doua cu demolare totală și o variantă cu demolare parțială și păstrarea tribunei oficiale.

Urmare a expertizei tehnice și soluțiilor propuse de proiectanți, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Compania Națională de Investiții "C.N.I." - S.A. au ales una din variantele care presupune demolarea totală a stadionului existent", se arată în răspunsul CSA pentru HotNews.ro.

În acest moment nu există nicio echipă care să evolueze pe Ghencea. Steaua a evoluat în Ghencea din 1974 în 2015. Ultimul meci pe care roș-albaștrii l-au disputat în Ghencea a avut loc în martie 2015. Steaua învingea atunci pe Viitorul, scor 4-1.
 
MApN vrea să readucă în prim-plan o nouă echipă - CSA Steaua, dar totul este la stadiul de idee.

Decizia construirii unui nou stadion vine după ce Bucureștiul a câștigat organizarea a patru meciuri de la Campionatul European din 2020. Vor mai fi modernizate stadionale Giulești, Arcul de Triumf și Dinamo, dacă își va rezolva probleme legale.