ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele FIFA, Joseph Blatter, și președintele UEFA, Michel Platini, sunt investigați de comisia de etică a forului fotbalistic mondial în legătură cu o plată efectuată în anul 2011, a anunțat duminică agenția DPA. 

Nu este clar dacă Blatter, în vârstă de 79 de ani, riscă să fie suspendat de comisia de etică. Duminică, elvețianul era încă în funcție, în ciuda numeroaselor apeluri ca el să demisioneze. Un fost consilier al său, Klaus J Stoehlker, a afirmat duminică, pentru ziarul elvețian Schweiz am Sonntag, că demisia "nu este soluția" și că Blatter nu este îngrijorat de anchetă.

Teoretic, Blatter ar fi urmat să rămână în funcție până la următoarele alegeri, prevăzute pe 26 februarie. Marele favorit pentru a-l înlocui era, până la scandalul izbucnit în această săptămână, Michel Platini.

Amenințarea unei sancțiuni nu pare să-l sperie prea mult nici pe Platini. "Este calm, este liniștit, n-are nimic să-și reproșeze, este disponibil să fie audiat de comisia de etică dacă aceasta o dorește", a indicat anturajul său pentru AFP duminică dimineață. 

Justiția elvețiană a deschis zilele trecute o procedură penală împotriva lui Blatter, care este suspectat de ''o plată ilegală" de 1,82 milioane euro făcută în 2011 către Michel Platini, pentru activitatea depusă de acesta la FIFA între ianuarie 1999 și iunie 2002.