ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România, a cărei națională de minifotbal a câștigat toate edițiile de Campionat European disputate până acum, este prima țară europeană care oficializează acest sport ca disciplină sportivă, anunță Federația Română de Fotbal.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 4 februarie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, a fost acordat ordinul de recunoaștere a minifotbalului ca ramură sportivă. Actul a fost înmânat președintelui Federației Române de Minifotbal, Ioan Onicaș. România devine prima țară din Europa care recunoaște minifotbalul ca ramură sportivă.

În acest moment, în țara noastră, sunt peste 23.000 de jucători legitimați care participă în mod regulat în campionatele și competițiile organizate și desfășurate sub egida Federației Române de Minifotbal.

România este prima campioană europeană la minifotbal și singura națională care a cucerit toate cele șase titluri europene puse în joc până în prezent. ”Tricolorii” au câștigat turneele din Slovacia (2010), România (2011), Republica Moldova (2012), Grecia (2013), Muntenegru (2014) și Croația (2015, foto). Următoarea ediție este programată a se disputa în vara acestui an, în Ungaria.

Minifotbalul se practică în România, sub formă organizată, din 2008, atunci când s-a desfășurat prima ediție a Campionatului Național.