ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echilibru este cuvântul care a caracterizat primele 20 de minute ale partidei dintre România și Rusia disputată la Iași, în contul etapei a treia din Rugby Europe Championship.
 
Ambele echipe puteau deschide scorul în prima jumătate a primei reprize, însă au ratat câte o lovitură de pedeapsă. În minutul 25, beneficiind de avantajul unei eliminări temporare din tabăra vizitatorilor, România a reușit primul eseu, prin căpitanul Timișoarei, Stelian Burcea. Vlaicu ratează și scorul la pauza a fost de 5-0, deși finalul primei părți aparține stejarilor.  

Vlaicu avea să se revanșeze în primele secunde ale părții a doua, când, după o acțiune excelentă susținută de Paula Kinikinilau, reușește un eseu frumos, pe care il și transformă, pentru 12-0. După doar două minute, același jucător transformă o lovitură de pedeapsă: 15-0. Stejarii profită de momentele bune, rămân în atac și mai reușesc un eseu prin Burcea, anulat însă de arbitrul scoțian pentru mișcare dublă la sol, decizie contestabilă. În minutul 60, „timișoreanul” Jody Rose aflat în acest an în premieră ca titular la națională, obține o penalitate din poziție centrală pe care Vlaicu o transformă pentru 18-0. Mai trec doar câteva minute și același Burcea dă un „asist” perfect pentru Viorel Lucaci care înscrie eseul cu numărul trei al partidei, netransformat însă de Vlaicu.
 
Și pentru ca un astfel de meci să aibă „de toate” a urmat o mică încăierare generală, soldată cu două cartonașe roșii, unul de fiecare parte, respectiv proaspăt intratul Gorcioaia și Titiev. Jody Rose a reușit încă un eseupe final de partidă, transformat de Vlaicu și s-a încheiat 30-0, victorie cu punct bonus ofensiv pentru Stejari.

România a început perfect actualul sezon din Rugby Europe Championship, inregistrand victorii și în primele două etape, 39-14 cu Portugalia și 21-18 cu Spania, în deplasare. Stejarii mai au de jucat cu Germania, tot la Iasi, apoi cu Georgia la Tbilisi.