ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Comitetului Olimpic Român, Alin Petrache, evită să dea explicații în scandalul echipamentelor sportivilor noștri care participă la Olimpiada de la Rio.

În schimb, secretarul general al Comitetului Olimpic spune că ancheta Poliției este firească. Potrivit lui Ioan Dobrescu, COSR a mai colaborat cu firma Pax Creative și nu au fost probleme.

„Vrem foarte clar să ne edificăm în ce măsură lucrurile nu sunt conforme cu caietul nostru de sarcini. Dacă au fost ceva materiale deteriorate, le-am înlocuit. Însăși firma care a procurat marfa spune că sunt niște lucruri neconforme și acum trebuie să vedem unde este greșeala, la firmă sau chiar la agentul Kappa care se ocupă de Europa de Est. Avem o echipă de avocați care analizează toate căile de atac și, în funcție de răspunsul de la Kappa, firma de avocați va alege calea de atac", spune Secretar general COSR, Ioan Dobrescu, potrivit tvr.ro.

 „Miza nu e una financiară aici. Un contract de 130 de mii de euro pentru atâtea echipamente nu reprezintă o miză financiară. Ce s-a întâmplat acolo, cum de au ajuns echipamentele astea care sunt atât de proaste încât par contrafăcute vom afla de la Poliție și procurori", susține Cătălin Tolontan.

Polițiștii au ridicat 100 de echipamente sportive de la sediul COSR și alte 1000 la sediul firmei Pax Creative Sports din Dobroiești. Au prelevat și probe care vor fi expertizate pentru a stabili dacă materialele sunt originale.