ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Meciul dintre Astra Giurgiu şi FC Steaua Bucureşti, disputat miercuri, pe terenul celei dintâi şi încheiat cu 2-0 pentru gazde a stârnit numeroase nemulţumiri în rândul roş-albaştrilor, care au invocat un arbitraj defectuos. Centralul Sebastian Colţescu a fost aspru criticat pentru anularea a trei goluri înscrise de campioana României şi pentru alte decizii luate în această partidă.

Mirel Rădoi, directorul sportiv cu numele şi antrenorul FCSB în practică, a comentat partida: „Pentru mine e clar că noi am câştigat, îi felicit pe băieţi. Nu vreau să comentez despre arbitraj, dar cred că ar trebui ca aceşti jucători, care sunt campionii României, care au câştigat trei trofee anul trecut, să fie respectaţi mai mult. Munca lor, primele lor de joc, salariile lor depind de aceste rezultate, dar, din păcate, pe unii nu-i interesează. Când intri la pauză cu două goluri valabile anulate şi un penalti refuzat, ce pot eu să le mai spun jucătorilor? Oricât încerci să-ţi păstrezi concentrarea, e greu, nu ai cum, cu aşa greşeli".

Fernando Varela, căpitanul formaţiei roş-albastre, a adăugat: „Arbitrul cred că a venit pregătit să facă ce a făcut. A anulat trei goluri şi ce să mai vorbim! Felicitări arbitrului că a arbitrat foarte bine pentru Astra. Ce putem să facem mai mult, dacă arbitrul anulează trei goluri corecte? Cele mai proaste arbitraje pe care le-am avut în România au fost aici şi, anul trecut, la Târgu Mureş".

Nici preşedintele echipei, Valeriu Argăseală, nu a fost mai blând: „Sunt total dezorientat. Nu ştiu ce să cred. E o ruşine naţională! Dacă un meci poate fi arbitrat în halul acesta, trebuie să găsim o altă explicaţie pentru jocul de fotbal. Am dat trei goluri şi s-a terminat 2-0 pentru Astra! Eu o să cer scoaterea din corpul de arbitraj a lui şi a tuşierilor. Steaua este o victimă clară a arbitrajelor. O ruşine mai mare ca asta n-am putut să trăiesc. Cer demisia lui Vassaras şi scoaterea arbtrilor! Nu se poate aşa ceva! Demisia!".

De altfel, Ion Crăciunescu, fost arbitru, a comentat prestaţia lui Sebastian Colţescu: „La primul gol decizia corectă era gol valabil, pentru că Paul Papp joacă mingea, abia apoi intră în contact cu adversarul. Şi la al doilea nu e vorba de ofsaid, pentru că jucătorul nu a atins mingea".

„Fluieraşul" a încins spiritele din tabăra roş-albaştrilor încă înainte de startul partidei, după ce a interzis prezenţa pe teren a lui Sulley Muniru, motivând că există probleme la legitimaţia de joc. Mai exact, pe legitimaţia mijlocaşului ganez apare în continuare că ar fi legitimat la CFR Cluj, fosta sa echipă, însă fotbalistul a jucat deja câteva meciuri în sezonul actual pentru FCSB. Regulamentul spune că arbitrul nu ar fi trebui să ia o altfel de decizie şi că jucătorul putea fi legitimat cu un act de identitate, însoţit de dovada vizitei medicale.
 
După primele cinci etape, Astra Giurgiu este lider în primul eşalon românesc, având trei meciuri câştigate, două egaluri şi o partidă pierdută, în etapa viitoare întâlnind FC Voluntari, în deplasare. De cealaltă parte, FCSB a suferit prima înfrângere din acest sezon, fiind clasată pe locul cinci în Liga I, cu două victorii şi trei remize, următorul adversar fiind ASA Târgu Mureş, acasă.