ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dinte cele mai violente reacții petrecute pe un teren de tenis a avut loc joi seară, la Wimbledon, aproape de finalul meciului dintre Victor Troicki (Serbia) și Albert Ramos (Spania).
 
Troicki, al 27-lea jucător din ierarhia ATP, și-a ieșit din minți după o decizie controversată luată de arbitrul care oficia întâlnirea din turul doi, italianul Damiano Torella.
 
Albert Ramos (36 ATP) servea pentru meci la scorul de 3-6, 6-3, 6-3, 2-6 și 30-30, moment în care primul său serviciu a fost considerat out de către arbitrul de linie. Oficialul din scaun a intervenit, deși mingea părea clar afară, oferindu-i spaniolului punctul. Victor Troicki s-a dezlănțuit în acel moment într-o tiradă la adresa arbitrului Damiano Torella: "Nu! Nu! Uită-te la minge, te rog! Uită-te la ea". Așa a început sârbul cearta cu arbitrul, potrivit prosport.ro, după care a fost avertizat pentru că a lovit nervos într-o minge. 
 
Scandalul s-a iscat după mingea de meci câștigată de spaniol, Troicki adresându-i arbitrului vorbe jignitoare: "Ești cel mai prost arbitru din lume! Știi ce ai făcut? Măcar știi ce ai făcut? Ești un idiot! Ai văzut mingea, ți-am arătat că nu are var pe ea. Ai făcut 30 de greșeli astăzi", a strigat Troicki, cel care riscă o amendă de 5.000 de lire sterline după episodul de aseară.

Ieșirea lui Victor a reamintit de reacțiile nervoase ale lui John McEnroe, dar nu a fost regretată de numărul 27 ATP la conferința de presă: "Acest arbitru e atât de slab pe un teren care nu are Hawk-Eye! Nu spun că am pierdut din cauza lui, dar e frustrant să greșească numai împotriva mea la punctele importante. Ar trebui să fie amendat, pentru că mi-a furat un punct care putea schimba soarta meciului", a spus Victor.