ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep, locul 5 WTA și cap de serie numărul 5, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 7-5, pe rusoaica Daria Kasatkina, locul 36 WTA, și s-a calificat în turul al treilea al Miami Open.

În faza următoare a competiției, Halep va evolua împotriva Juliei Goerges (Germania), locul 66 WTA. Aceasta a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-4, pe australianca Samantha Stosur, locul 27 WTA și cap de serie numărul 26.

Halep și Goerges s-au întâlnit de două ori, o dată în 2009, când a câștigat jucătoarea germană, cu 6-4, 2-6, 6-3, în calificările turneului de la Paris, și altă dată în 2014, când s-a impus sportiva din Constanța, cu 6-2, 6-0, în turul I al turneului de la Madrid.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la Miami Open cu un premiu de 36.170 de dolari și cu 65 de puncte WTA. După victoria de vineri, Halep a ajuns la o balanță pozitivă în 2016, de șapte victorii și șase înfrângeri, în circuit.

Simona Halep, care a fost direct acceptată în turul doi, este semifinalistă la ediția precedentă a turneului de categorie Premier Mandatory găzduit de Crandon Park, având de apărat 390 de puncte.