ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Niculescu s-a calificat în etapa a treia a turneului de la Indian Wells, iar Simona Halep, care a trecut de un prim meci lipsit de dificultate, are de apărat titlul pe care l-a câștigat anul trecut.

Simona Halep a început perfect turneul de la Indian Wells. Sâmbătă dimineață, deținătoarea trofeului în competiția californiană a învins-o în turul al doilea în două seturi pe Vania King (27 de ani, locul 202 WTA), scor 6-1, 6-1, în mai puțin de o oră.

În turul al treilea, sportiva din România o va întâlni pe Ekaterina Makarova (Rusia, 27 de ani, locul 32 WTA), care vineri a eliminat-o pe Lucie Hradecka (Cehia, 30 de ani, locul 77 WTA), cu scorul de 6-2, 6-2. Simona conduce cu 2-1 la meciurile directe cu Ekaterina Makarova, fostă ocupantă a locului 8 mondial.

Și Monica Niculescu (28 de ani, locul 34 WTA) s-a calificat în turul al treilea la Indian Wells,  după ce a învins-o în trei seturi pe Heather Watson (23 de ani, Marea Britanie, locul 53 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-2.

Niculescu s-a impus după un meci care a durat două ore și 12 minute și la capătul lui românca a obținut prima calificare în manșa a treia din opt participări consecutive la Indian Wells, scrie news.ro

Anul trecut, Niculescu s-a oprit în turul al doilea, după ce a pierdut, scor 5-7, 5-7, în fața Serenei Wlliams.

Monica Niculescu va evolua în faza următoare împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, care a trecut de Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 57 WTA, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5, în manșa a doua.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la competiția din deșertul californian cu un premiu de 36.170 de dolari și 65 de puncte WTA.