ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În etapa a doua din Rugby Europe Championship, pe Stadionul Național Arcul de Triumf, România a învins Spania cu rezultatul de 13-3, toate punctele Stejarilor fiind marcate de Florin Vlaicu, anunță Federația Română de rugby. Stejarii obțin astfel prima victorie în actuala ediție a competiției celor mai valoroase națiuni din esalonul secund al Europei.

Încă din startul partidei Stejarii au încercat să pună presiune asupra adversarilor, însă Samoa Luke a irosit șansa de a marca primele sale puncte în tricoul echipei naționale, uvertura noastra ratând o lovitură de pedeapsă de la aproximativ 45 de metri față de butul advers. Astfel, până în minutul 15, jocul s-a desfășurat între cele două linii de 22, cu România având inițiativa în fața unei defensive atente a spaniolilor.

După primul sfert de oră s-a consemnat și singura încercare a partidei. O lovitură de pedeapsă jucată în margine la cinci metri de terenul de țintă advers ne-a dat posibiliatatea de a forța cu molul, efortul colectiv al înaintării finalizandu-se cu eseul lui Florin Vlaicu, care a și trasformat propria reușită. În replică, Los Leones au punctat prin Brad Linklater din lovitură de pedeapsă, același fundaș al ibericilor ratând o altă tentativă de țintă câteva minute mai târziu.

Până la pauză România a mai inițiat o acțiune frumoasă cu Florin Vlaicu trimițând un balon de urmărire pe care Stephen Shennan nu a putut să-l fructifice, apoi însă, sub presiunea echipei noastre, am beneficiat de o lovitură de pedeapsă din care tot Florin Vlaicu a majorat diferența la 10-3, acesta fiind și rezultatul primelor 40 de minute.

În partea secundă, scenariul s-a menținut cu Stejarii în ofensivă și cu Spania dovedindu-se de netrecut în apărare, dar și cu șarje purtate la mână, în minutul 56 Florin Vlaicu modificând pentru ultima dată tabela de marcaj dintr-o lovitură de pedeapsă executată de la aproximativ 38 de metri central fațăț de butul advers.

Pe finalul jocului spaniolii au avut șansa marcării unui eseu, însă faza a pornit de la un înainte, Valentin Calafeteanu a ratat o tentativă de țintă pentru ca ultimul fluier al arbitrului să ne găsescă la cinci metri de terenul de țintă advers cu leii iberici apărându-se eroic.

România s-a impus cu rezultatul de 13-3, acumulând primele patru puncte în clasamentul Rugby Europe Championship editia 2017, următoarea partidă pentru Stejari fiind programată la Soci, pe 4 martie, impotriva Rusiei.

Foto: frr.ro