ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, pe Transfăgărășan, își vor testa limitele de la amatori care se antrenează în paralel cu jobul de zi cu zi, pana la triatihloniști pur-sânge, campioni naționali sau cu performanțe de top. Desfășurat într-un cadru de poveste și având un mare potențial turistic, organizatorii își propun ca în următorii ani, Transfier să fie una din competițiile cele mai urmărite din Europa.

„Distanța de 1,9 km parcurși înot în Lacul Vidraru, 90 de kilometri de pedalat pe Transfăgărășan și 21 de kilometri de alergare, plus urcarea a 392 de trepte până la Omul de Fier, aceasta este provocarea lansată de competiția Transfier România. Ca sa termine cursa, participanții au nevoie nu numai de o condiție fizică excelentă, ci și de nervi de fier. Cu o diferență de nivel de 1.600 metri la ciclism și 700 de metri la alergare, Transfier devine astfel unul dintre cele mai dificile concursuri de tip „Half Iron Man” din lume, surclasând faimosul „Savage Man” din SUA” a declarat Mihai Preda, președintele Clubului Sportiv NoStress.

Pentru cei care încă nu sunt pregătiți să abordeze astfel de distanțe, dar vor să simtă atmosfera competiției, există varianta de tură scurtă, care va cuprinde distanțele olimpice de 1,5 kilometri de înot, 40 de kilometri de pedalat pe plat și 10 kilometri de alergare. În final, aceștia vor urca „doar” 200 de trepte, de unde vor putea să-i aplaude pe „greii” care termina tura lungă. De asemenea, există și varianta de a concura în varianta „ștafetă” – îin care 3 participanți fac fiecare câte o singură probă – înot, ciclism sau alergare.

Premiile totale ale acestui eveniment, organizat de Clubul Sportiv NoStress, depășesc 35.000 lei, dintre care 20.000 premii in bani. Printre partenerii evenimentului se numără Enel, CNADR, Unicom Tranzit, BCR, Medlife, Isostar, Bicishop, STR8, BU, Elmiplant, Lion. Partener media este Europa FM. Evenimentul se desfasoara cu sprijinul IJP Arges si a Politiei Pitesti.

Circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C) va fi închisă între orele 8,00 și 18,00, între barajul Vidraru și Bâlea Lac, pentru desfășurarea triatlonului, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, remis, vineri, AGERPRES.

"Pentru buna desfășurare a traficului rutier, recomandăm conducătorilor auto să se deplaseze cu atenție și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați pe traseul de deplasare. Pietonii sunt rugați să circule numai pe acostament, iar traversarea străzii să o facă numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi", se arată într-un comunicat al IPJ Argeș, remispe aceeași temă.