ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai buni jucători de rugby din lume, Israel Folau, nu va mai putea să evolueze pentru echipa națională a țării sale, Australia, după ce federația s-a supărat că acesta a publicat pe instagram un mesaj care i-a supărat pe homosexuali.

Mai precis, Folau a publicat pe Instagram mesajul: „Avertisment: Bețivi, Homosexuali, Adulteri, Mincinoși, Desfrânați, Hoți, Atei, Idolatri, iadul vă așteaptă. Pocăiți-vă, numai Iisus Hristos vă poate mântui”.

Într-o declarație de presă a Federației Australiene de Rugby se precizează că Folau „nu vorbește în numele jocului, prin ultimele sale declarații. În absența unor circumstanțe atenuante credibile, este intenția noastră să-i terminăm contractul”.

Oficialii australieni îl acuză pe Folau de discriminare.

„Israel nu a reușit să priceapă așteptările pe care le avem de la el în calitate de membru al echipei naționale a Australiei și anume că nu ăoate discrimina materiale pe mass-media socială în care condamnă, demonizează și discriminează oameni pe baza sexualității lor”, se arată în comunicat.

„Ca și cod de conduită, i-am scris lui Folau, în mod repetat, că postările sau comentariile care sunt lipsite de respect, în orice fel, față de persoane pe baza sexualității acestora, vor duce la acțiuni disciplinare împotriva lui”, se încheie comunicatul citat de Metro.co.uk.

În aprilie 2018, Folau a mai fost avertizat de oficialii australieni, după ce a postat un text în care se condamna păcatul homosexualității din punct de vedere creștin. În mai anul trecut, jucătorul a făcut același lucru, fiind și atunci amenințat cu sancțiuni.

Editorialilstul ActiveNews, Gabriel Popa, a comentat astfel cazul: „Israel Folau este cel mai bun marcator de eseuri din istoria Naționalei de rugby a Australiei și totodată din istoria celei mai puternice competiții de rugby din lume, cu un record de 60 de eseuri în 90 de meciuri. E, dacă vreți, Pele-ul rugby-ului mondial, la ora actuală (și din toate timpurile). Sau, pentru cei mai tineri – Messi și Ronaldo la un loc. Totodată, Israel Folau este și un creștin asumat.

Săptămâna aceasta, Israel Folau a reacționat la știrea că Tasmania a devenit primul stat australian unde parlamentul a votat ca părinții să „opteze” pentru genul copilului pe certificatul de naștere – și să treacă acolo ce „gen” vor ei. El a scris pe Twitter că „diavolul a orbit atât de mulți oameni în lume – și singurul mod de a ne elibera este să ne întoarcem la Iisus Hristos”. Tot săptămâna aceasta, Israel Folau a pus o altă postare pe Twitter în care a spus ceea ce spune și Apostolul Pavel: că toți bețivii, adulterinii, hoții, idolatrii, mincinoșii și homosexualii vor ajunge în iad; dacă nu se vor pocăi pentru faptele lor și nu se vor întoarce la Iisus Hristos.

În consecință, recordul deținut de Israel Folau a fost șters de pe site-ul oficial al competiției. Federația de rugby a Australiei l-a acuzat pe Folau că a postat pe twitter „lucruri inacceptabile”. Mulți jurnaliști și comentatori australieni și internaționali l-au acuzat pe Folau de „discursul urii”. Și zvonurile spun că este foarte probabil ca Folau să nu mai joace în Naționala Australiei – să fie eliberat de contract, atât de la echipa națională, cât și de la echipa de club.

La 30 de ani, Israel Folau este în vârful carierei sale, și tocmai ce a semnat un contract cu echipa de club, unde ar fi urmat să rămână până în 2022. Un editorialist de la Sydney Morning Herald a scris că Israel Folau trebuie concediat urgent și fără discuții de peste tot – cel puțin, până se „pocăiește” pentru convingerile sale creștine”