ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20.15 Poliția Capitalei a declarat cod portocaliu de alertă înaintea meciului de fotbal România - Polonia, din Grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial din 2018.

În drum spre Arena Națională, fanii s-au oprit în Centrul Vechi, unde au izbucnit și primele violențe. Mai mulți polonezi s-au încăierat și 6 dintre ei au fost ridicați de jandarmi și duși la Secția 14 de Poliție, pentru audieri. O altă scenă violentă a avut loc în apropierea Arenei Naționale.

Suporterii polonezi s-au încăierat cu forțele de ordine în apropiere de intrarea pe stadion. Mai mulți fani au încercat să iasă de pe traseul stabilit și au fugit printre blocuri. Jandarmii i-au urmărit și i-au readus în zona de siguranță. Au fost folosite și gaze lacrimogene.

Măsuri de securitate pentru un meci de fotbal cât pentru un război civil. Sunt patru mii de polițiști și jandarmi în stradă la această oră pentru ca cei aproape 4.000 de suporteri polonezi, veniți să-și susțină echipa națională de fotbal. Fanii au băut, însă, înainte de meci și s-au încăierat între ei într-un bar, potrivit digi24.ro.

„Scandalul a fost unul spontan, a izbucnit într-un un grup de suporteri polonezi, nu a fost un conflict cu forțele de ordine. 6 persoane au fost conduse la secția de poliție pentru clarific evenimentelor. O persoană a fost ușor rănită.”, potrivit Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Fanii polonezi sunt printre cei mai pătimași și cei violenți din lume. O spun polițiile altor state, o spun ziariștii din întreaga lume, iar acum o spun și autoritățile din România.

Raportul de forțe din stradă a fost unu la unu. Fiecare suporter polonez a fost flancat de un jandarm sau polițist. Asta după ce fiecare pas le-a fost monitorizat de la intrare în țară.