ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suspendarea Mariei Șarapova a fost redusă de la 2 ani la 15 luni, astfel că rusoaica poate reveni în circuitul WTA în luna aprilie a anului viitor. Cel mai probabil, jucătoarea de 29 de ani va putea juca la ediția din 2017 a turneului de la Roland Garros. 

Șarapova, suspendată după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, va efectua astfel doar un an și 3 luni din sancțiunea inițială și va avea dreptul de a reveni pe teren pe data de 26 aprilie 2017.

"Am trecut printr-una dintre cele mai dificile perioade ale carierei mele, dar acum, că am aflat că pot reveni în tenis în aprilie, e una dintre cele mai fericite zile.
 
Într-un fel, simt că mi-a fost luat ceva ce iubesc și mă simt foarte bine să-l am înapoi. Tenisul este pasiunea mea și mi-a lipsit. Număr zilele până când voi putea reveni pe teren", a fost prima reacție a Șarapovei după aflarea deciziei.

TAS, care a judecat apelul depus de Șarapova, a recunoscut că rusoaica a "încălcat codul antidoping", însă "fără o greșeală semnificativă". Tocmai din acest motiv, instanța de la Lausanne a considerat această suspendare de 15 luni "mai potrivită", potrivit digisport.ro.

Verdictul era așteptat pe 18 iulie, însă TAS a amânat într-o primă fază decizia pentru 19 septembrie, pentru a lăsa timp părților "să aducă elemente care să răspundă diferitelor întrebări".