ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serena Williams (1 WTA) a anunţat, joi, că nu va participa la China Open de la Beijing şi nici la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde este deţinătoarea trofeului. În această situaţie, Simona Halep devine principala favorită la ambele competiţii.

Americanca a făcut anunţul prin intermediul unui comunicat, citat de tennismagazine.fr: „Vreau să pot juca la cel mai înalt nivel al meu cât mai mult posibil. Este o decizie dificilă pentru mine, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Anul acesta a fost plin de bucurie, dar şi de decepţii.
Am evoluat accidentată mare parte din timp - când nu era cotul meu, era genunchiul meu şi, după un anumit meci de la Flushing Meadows, inima mea".

De altfel, antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, dăduse de înţeles dinainte că americanca ar putea să nu mai evolueze până la finalulanului: „Când a pierdut la Toronto (n.r. în august), ea a fost foarte dezamăgită, dar a revenit la antrenamente a doua zi de dimineaţa, deoarece dorea să câştige US Open. Dar după acest an şi după trei Grand Slam-uri (n.r. câştigate în 2015), întrebarea este cât de înaltă este motivaţia ca să mai joace aceste turnee. Nu cred că ar trebui să joace, dacă motivaţia nu este cu adevărat înaltă".

Iniţial, Serena Williams era înscrisă la China Open, de la care s-a retras în sferturile de finală anul trecut, şi era calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore, unde s-a impus în 2014 în finala cu Simonei Halep. Chiar şi aşa, retragerea de la cele două competiţii nu îi pune în pericol Serenei Williams locul 1 WTA, pe care îl ocupă, în prezent, cu 11.500 de puncte. Simona Halep, a doua clasată în ierarhia mondială, are 6.780 de puncte, având de apărat peste o mie de puncte pâna la finele lui 2015. Amintim că la China Open nu va participa nici rusoaica Maria Şarapova (3 WTA), cu 5.691 de puncte, care a câştigat ediţia din 2014.