ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naționala feminină de handbal a României a învins echipa Spaniei cu scorul de 24-21 (13-11), vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și păstrează șanse de calificare în sferturile de finală.

Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu nouă goluri, iar Geiger a punctat de cinci ori. Paula Ungureanu a fost extraordinară în poarta României, având un procentaj de 42%.

După primele minute de joc din repriza secundă, România se distanțase la 17-11. În numai nouă minute, Spania a egalat la 18, după intercepții în apărare și câteva contraatacuri, potrivit Mediafax. Au urmat trei intervenții superbe din situația de unu la unu pentru Paula Ungureanu, echipa a ieșit cu bine din inferioritate numerică (după eliminarea Cristinei Neagu) și a preluat din nou conducerea, fără a o ceda până la final.

România ocupă locul 3 în grupa A, cu patru puncte. În ultima întâlnire din grupă, decisivă pentru calificarea în sferturi, România va juca împotriva Norvegiei, duminică, 14 august. Handbalistele antrenate de Tomas Ryde au nevoie de cel puțin un egal în partida cu nordicele.