ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a decretat ieri ziua de 13 august 2016, zi de doliu național.

„În semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Reginei Ana a României, Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a semnat un decret privind declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu național”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Președinția Republicii Moldova.

„Astfel, în această zi, în toate localitățile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat.

De asemenea, la ora 10:00, se va cinsti memoria Reginei Ana prin păstrarea unui moment de reculegere.

În context, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei de 13 august la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

În ziua de 13 august 2016 va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana”.

Oficialitățile din Republica Moldova vor fi alături de cele ale României în programul funeraliilor Reginei Ana. Programul vizitei oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș, în ziua de miercuri, 10 august, este următorul:

– Ora 10:00 - 12:00 Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai organizațiilor internaționale
– Ora 12:00 - 14:00 Reprezentanții instituțiilor statului
– Ora 14:00 - 16:00 Instituția Prezidențială, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, membrii Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova
– Ora 16:00 - 18:00 Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.