ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PMP, Traian Băsescu, a făcut un apel către cetățenii moldoveni să se prezinte la urne duminică, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, și să voteze cu Maia Sandu pentru ca Republica Moldova să își păstreze parcursul european. 

Băsescu a anunțat că atât el, cât și soția sa vor vota pe 13 noiembrie la Ambasada Republicii Moldova din București, în baza pașaportului care le atestă cetățenia moldovenească recent obținută.

„Aș vrea ca astăzi, cu câteva zile înainte de votul decisiv din Republica Moldova, care va avea loc duminică, să îi îndemn pe toți cetățenii Republicii Moldova și în mod special pe cei care dețin și cetățenie română și, și mai special, pe cei 100 de mii care trăiesc în România să meargă duminică la vot. Și eu voi merge la vot și vă aduc proba, sunt cetățean al Republicii Moldova cu acte în regulă, voi merge la vot și voi vota Maia Sandu, ca soluție de menținere a cursului proeuropean al Republicii Moldova. Altfel, cu Dodon (Igor Dodon — n.r.) Republica Moldova va fi îngropată în uniunea vamală a Moscovei", a declarat Traian Băsescu, joi, într-o conferință de presă.


El a adresat același apel și cetățenilor Republicii Moldova cu cetățenie română care lucrează în Italia, Franța, Germania și Marea Britanie.

„Să meargă și ei la vot și să voteze pentru cursul proeuropean al Republicii Moldova, adică Maia Sandu. Le-aș aduce aminte că premergător Acordului de asociere la UE, Republica Moldova a primit dreptul de liberă circulație pentru cetățenii săi în Uniunea Europeană. Este un câștig pe care nu trebuie să riște să îl piardă, iar cetățenia română le-a dat dreptul să și muncească pe teritoriul UE", a precizat Băsescu.

El a susținut că PMP este singurul partid din România care și-a asumat în programul său politic ca „obiectiv de țară" unirea României cu Republica Moldova.

„Cu certitudine nu facem parte din grupul celor exaltați care spun 'este posibil să se facă unirea în 2018', pentru că acesta este un proces. Un proces care trebuie asumat oficial de România, un proces care înseamnă și schimbare de mentalități", a explicat liderul PMP.