ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Divizia online a agenției de știri Sputnik, controlată de Guvernul de la Moscova, își va extinde proiectul Moldova - România, informează Sputnik.md, ediția în limba română.

Astfel, "Dat fiind interesul sporit pentru materialele informativ-analitice publicate pe site-ul nostru, redacția Sputnik Moldova a decis să extindă proiectul Moldova-România", precizează sursa citată.

Noua pagină va putea accesată la două adrese: www.ro.sputnik.md sau www.sputniknews.ro.

Agenția de știri Sputnik este continuatoarea defunctei agenții de stat rusești Ria Novosti, precum și a Radioului "Vocea Rusiei".
 
Deși conține și știri favorabile despre români sau România, agenția Sputnik continuă să uziteze termenii staliniști de "limbă și identitate moldovenească" ca fiind altceva decât "limba și identitatea românească". De asemenea, Sputnik evită folosirea termenului de Basarabia pentru teritoriul dintre Prut și Nistru.