ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul președinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că nu-l atinge în niciun fel decizia ministrului Apărării, Anatol Șalaru, de a interzice portretele oficialilor moldoveni în unitățile militare.

Dodon propune însă ca aceastea să fie înlocuite cu fotografia lui Ștefan cel Mare. Totodată, politicianul dă de înțeles că ministrul va fi în curând demis. „Șalaru nu va sta mult în fotoliu de ministru, „înconjurat de personalități istoriei și culturii românești”. Pentru toate ilegalitățile sale, locul lui e la pușcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român - Vlad Țepeș, cu țeapa în mână, potrivit Adevărul.md.

Aceea va fi o imagine potrivită într-un loc potrivit pentru domnul încă ministru Șalaru. Să aibă la ce medita. Din cauza unor astfel de provocări ca ale unionistului Șalaru am avut și încă avem conflicte în societate, suntem dezbinați, am avut un război fratricid pe Nistru. Șalaru e o vavuzeală a unionismului din Moldova. Una periculoasă, dar care nu are mult de făcut zgomot”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că marți, 22 noiembrie, Anatol Șalaru a semnat o dispoziție prin care solicită de să fie înlocuite portretele oficialilor Republicii Moldova, cu portretele înaintașilor, domnitori, eroi naționali sau figuri marcante a culturii românești.