ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17:04 Jurnalistul George Damian a explicat, pe siteul Moldnova.eu, ce înseamnă de fapt măsura liderului de la Tiraspol:

„În realitate decretul lui Șevciuk prevede ca regiunea separatistă transnistreană să își alinieze legislația cu cea a Federației Ruse, iar această dispoziție este întemeiată pe referendumul din 2006 care prevede aderarea Transnistriei la Rusia. Există o nuanță: decretul lui Șevciuk face referire la referendumul din 2006, dar nu îl pune în practică – cel mult se poate interpreta că îl pune în practică parțial, prin alinierea legislativă la principiile juridice ruse. Pe românește, Șevciuk le-a cerut parlamentarilor de la Tiraspol să copieze legile rusești” , a scris Damian.

Știrea inițială

Evghenii Șevciuk a semnat un decret pentru a pune în aplicare rezultatul referendumului din 17 septembrie 2006, scrie Unimedia.md.

Potrivit rezultatelor acelui referendum nerecunoscut de nici o instituție internațională, 97% dintre locuitorii regiunii au votat pentru aderarea raioanelor din stânga Nistrului la Federația Rusă, informează Unimedia.

Decretul mai prevede și ajustarea legislației transnistrene la cea a Rusiei,
 
Luna trecută, tancuri din Transnistria au trecut Nistrul pe sub apă și au simulat un atac asupra „inamicului” de pe malul drept al râului, informează DW.

Exercițiile militare au fost desfășurate de către Grupul Operativ de Trupe Ruse și cele ale așa-ziselor structuri de forță de la Tiraspol sub privirile premierului transnistrean , Pavel Prokudin, care a declarat că „republica moldovenească nistreană” ar fi amenințată militar de Republica Moldova și Ucraina.
 
Acum 24 de ani, cu sprijin direct al Federației Ruse, zona din dreapta Nistrului și-a declarat independența față de Chișinău. A izbucnit un război în toată regula, în care au fost implicate unități ale Armatei Rusiei, care i-au sprijinit fățiș pe rebeli.
 
Despre acest conflict puteți citi mai multe AICI.

Scrisoarea și melodia răspuns la clipul "Eu sunt ocupantul rus". Dragă rusule...