ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scenariul din România anului 2010 se repetă acum în Moldova. Pentru a semna un nou acord cu FMI, Moldova trebuie să ia măsuri dure de austeritate, anunță sputnik.md

Potrivit surselor Sputnik Moldova, autoritățile ar fi primit deja un răspuns negativ din partea reprezentanților Fondului Monetar Internațional. Cauza eșecului negocierilor Guvernului de la Chișinău cu FMI ar fi deficitul bugetar aprobat de Parlament odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru anul curent.

Astfel, cei de la FMI ar cere ca o serie de cheltuieli prevăzute în bugetul pentru 2016 să fie reduse drastic. Sursele citate au ținut să precizeze că este vorba despre faptul că reprezentanții FMI insistă asupra unor reduceri de cheltuieli bugetare care, dacă vor fi acceptate de Chișinău, ar putea să conducă la revolte sociale cu efecte imprevizibile.

Sursele citate au mai subliniat că deocamdată atât reprezentanții FMI precum și cei ai Guvernului sunt dispuși să facă unele concesii pentru ca memorandumul să fie semnat cât mai curând posibil.