ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, căruia i s-a interzis la sfârșitul săptămânii să intre pe teritoriul Republicii Moldova, interdicție ce i-a fost ridicată în cele din urmă, a solicitat cetățenia statului moldovean.

George Simion a făcut în acest sens un apel public către președintele Nicolae Timofti, în cadrul unei emisiuni televizate.

''Îi solicit președintelui Nicolae Timofti să îmi acorde cetățenia Republicii Moldova pentru că vreau să fiu alături de frații mei. Nu vreau să fiu cineva de la București care să zică cereți Unirea. Noi, în România, o cerem și peste trei sferturi din populație își dorește Unirea. Vreau să fiu și cetățean al Republicii Moldova'', a afirmat George Simion, potrivit Unimedia, citată de Agerpres.

''Prima dată când m-am gândit să îmi iau cetățenia Republicii Moldova nu mi s-a părut o soluție atât de bună. Dar în momentul acesta, având atât de mulți prieteni și cunoscuți, m-am legat foarte mult sentimental de Basarabia și chiar îmi doresc cetățenia Republicii Moldova'', a adăugat liderul Platformei Acțiunea 2012, subliniind că aceasta este singura modalitate viabilă prin care poate deveni cetățean cu acte în regulă al statului moldovean.