ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12.01/ 18:52 Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, și-a lansat sâmbătă candidatura la alegerile pentru Parlamentul European, se arată într-un comunicat trimis pe adresa redacției ActiveNews.

George Simion a anunțat că, printre obiectivele sale, se află unirea României cu Republica Moldova, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice și diaspora, sprijinirea românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, "dezvăluirea structurilor mafiote" de la București și Chișinău care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova. 

„Am 33 de ani și mare parte din viața mea am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte. Am bătut la orice ușă pe care am văzut-o, când nu s-a putut pe ușă am intrat pe geam. Am speculat orice spărtură în zidurile sistemului ca să reușim să îl spargem. Tot pe ziduri am scris mereu că 'Basarabia e România', un adevăr care trebuie să fie înțeles de fiecare român. Am făcut tot ce era posibil și ne-am gândit că următorul pas este o candidatură la Parlamentul European. Următorul pas este să fim noi soluția. Țara noastră este astăzi mică, atât ca anvergură, cât și ca perspectivă și speranță. Țara noastră este mică teritorial, pentru că avem astăzi conducători mici. Noi vrem ca țara să fie mare. Iată-mă azi în fața dumneavoastră pentru a ajunge europarlamentar. Sunt eu pregătit pentru lucru ăsta? Eu vă spun sincer că nu sunt pregătit să fiu parlamentar european, dar ne pregătim. Am o cauză dreaptă de partea mea și am modele din trecut. (...)
 
O Românie mare într-o Europă unită - asta ne dorim. Nu sunt un politician, nu știu să vorbesc ca un politician și nici nu îmi doresc să vorbesc ca un politician despre lucruri pe care nu le cunosc, dar vă asigur că am buna credință de a învăța. Pornim campania noastră - 'România Mare în Europa' - de la lucrurile pe care le stăpânesc și unde am expertiză. 'România Mare în Europa' înseamnă Basarabia unită cu țara, înseamnă apărarea intereselor românilor din Harghita și Covasna, a celor din Timoc și Cernăuți, a celor din Bugeac până în Transcarpatia și în Peninsula Balcanică", a declarat George Simion.


Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012 a explicat că va candida ca independent și solicită sprijinul românilor dezamăgiți de actuala clasa politică. El a spus că se bazează și pe votul românilor din Republica Moldova, unde este susținut de mai multe organizații și partide, subliniind că va lupta împotriva "clasei politice de la Chișinău și a regimului lui Plahotniuc". 

Anunțul lansării candidaturii a fost făcut în prezența a zeci de unioniști din România și Republica Moldova, a unor membri marcanți din comunitățile istorice, diaspora, inclusiv de la Bruxelles, precum și din județele Harghita și Covasna. 

Printre cei care au vorbit în cadrul evenimentului s-au aflat Bianca Ficuț - consilier în Parlamentul European, Daniel Pastronevici - membru al Consiliului de conducere al Congresului Românilor din Serbia - Grupul Studenților Timoceni, Doru Mărieș - președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Virgil Baciu - primarul comunei Corbi, județul Argeș, Florentina Teacă - secretar executiv al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, Mircea Trifu - consilier local independent în Alba Iulia, Anatol Popescu - președintele Asociației "Basarabia" din regiunea Odesa, Ucraina.

Știrea inițială
 
Mișcarea Unionistă va avea candidat propriu la alegerile europarlamentare. Anunțul oficial va fi făcut sâmbătă, 12 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc la Hotelul Epoque din București.

La eveniment vor participa reprezentanți ai românilor din comunitățile istorice, Basarabia, Diaspora și județele țării.

„Societatea românească e măcinată de ură și de lipsă de speranță. O mișcare ca a noastră, care are o largă susținere publică, este ignorată de actuala clasă politică. Considerăm că a sosit vremea să avem propriul nostru reprezentant la nivelul instituțiilor europene, care să aducă subiectul reîntregirii pe agenda europeană”, a declarat George Simion, președintele Mișcării Unioniste „Acțiunea 2012”.

George Simion este președintele Mișcării Unioniste „Acțiunea 2012”, organizație ce militează pentru unirea Basarabiei (actuala Republica Moldova) cu România. În acest sens, „Acțiunea 2012” a inițiat o strângere de semnături pentru organizarea unui referendum prin care cetățenii să fie întrebați dacă sunt de acord cu înscrierea unui preambul în Constituția României, care să prevadă posibilitatea unirii.

În 2018, „Acțiunea 2012” a organizat Marșul Centenar, cu plecarea de la Alba-Iulia și sosirea la Chișinău.