ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Cultural Român în Basarabia va avea o nouă filială, acesta urmând să funcționeze chiar în casa în care s-a născut Adrian Păunescu, informează Guvernul României, într-un comunicat oficial.
 
Guvernul a aprobat, astăzi, printr-o Hotărâre, înființarea la Copăceni, raionul Sângerei, a unei filiale a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău. Aceasta va funcționa în casa în care s-a născut poetul Adrian Păunescu. 

Înființarea filialei de la Copăceni va permite extinderea parteneriatelor şi proiectelor culturale în  Republica Moldova, multiplicând impactul acestora la nivelul publicului de peste Prut.

Având în vedere specificul relației politice dintre România și Republica Moldova și patrimoniul spiritual comun, activitățile Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău şi ale filialei de la Copăceni vor urmări în continuare punerea în valoare a identității istorice, culturale și lingvistice, promovarea valorilor comune în spirit european şi racordarea Republicii Moldova la circuitul cultural internaţional.