ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Igor Dodon a acordat un interviu cotidianului rus Komsomolskaia Pravda, în care a atribuit Statelor Unite "scenariul terifiant" al unirii Republicii Moldova cu România.

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) consideră că Washingtonul și Bucureștiul se află în spatele crizei politice de la Chișinău, acuzând Statele Unite de organizarea unui complot care ar urma să aibă drept rezultat unirea Republicii Moldova cu România în 2018.

"De ce să fie investiți bani într-o țară mică precum Republica Moldova, de ce s-ar implica cineva în problemele din această țară, pentru a o salva de la foamete?!", a întrebat retoric Dodon.

"Acum, americanii au un alt plan, mai înspăimântător, numit «Unirea 2018», unificarea Republicii Moldova cu România pentru a marca un secol de la Marea Unire din 1918", a spus Dodon.

"Autoritățile moldovene au primit un cec în alb din partea Occidentului pentru utilizarea forței" împotriva protestatarilor din Republica Moldova, susține liderul Partidului Socialist.

În schimb, Dodon pledează pentru revenirea "acasă, în URSS", prin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Economică Eurasiatică, organizație creată de Rusia.

Protestele de la Chișinău sunt organizate, pe de o parte, de Platforma Demnitate și Adevăr, o mișcare neafiliată politic condusă de Andrei Năstase care pledează pentru combaterea corupției, integrarea europeană și organizarea de alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. Pe de altă parte, mitingurile sunt organizate de Partidul Nostru (prorus, centru-stânga), condus de primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, și de Partidul Socialiștilor (PSRM, prorus, extremă-stânga), condus de Igor Dodon.

"În pofida dorinței comune de înlăturare a Guvernului, nu reușim să ajungem la o poziție comună cu Platforma Demnitate și Adevăr. Nimeni nu vrea vărsare de sânge, dar ceasul ticăie”, a subliniat liderul prorus.