ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mulțumit călduros Guvernului român pentru renovarea grădiniței din satul Sadova, localitatea sa natală, după nenumărate atacuri lansate la adresa României înainte și după învestirea sa în funcție, relatează unimedia.info

„Reparația capitală a acestei grădinițe a fost posibilă cu suportul prietenilor și partenerilor noștri de peste Prut. Vreau să mulțumesc Guvernului României, prietenilor noștri pentru acest gest foarte frumos, pentru acest proiect social, care astăzi avem cu toții posibilitatea să redeschidem această grădiniță”, a spus liderul de la Chișinău.

„Domnule ambasador, din partea președintelui Republicii Moldova, din partea mea ca și cetățean și băștinaș al acestui sat vreau să vă mulțumesc pentru acest gest”, a mai spus el la ceremonia de inaugurare a grădiniței din Sadova.

Clădirea grădiniței din Sadova a fost construită în anul 1979, iar timp de peste 35 de ani nu a fost supusă la reparații capitale.

Potrivit fostului premier Iurie Leancă, România a renovat aproximativ 800 de grădinițe din Republica Moldova.