ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă seria de declarații cu caracter profund anti-românesc.

Prezent în cadrul în cadrul unei conferințe internaționale organizate de președinție sub numele de „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”, Dodon a cerut oprirea „românizării" și dezvoltarea unei indentății proprii moldovenești, avertizând că altfel Republica Moldova își va pierde orice viitor.

„Misiunea noastră comună este foarte importantă, mai ales astăzi, când are loc distrugerea statalității moldovenești, se produce un proces de destructurare a matricei identitare moldovenești. Așa s-a întâmplat că odată cu obținerea independenței, în mod paradoxal noi am început a pierde codul nostru cultural național. Noi am devenit jertfa informațională, ideologică și a campaniei psihologice de dezrădăcinare a identității moldovenești din memoria noastră istorică. Suntem obligați să ne consolidăm împotriva acestor provocări. Aceasta e datoria noastră. Fără identitatea moldovenească nu va fi nici statul, dar acolo unde statul este distrus, este distrus și poporul, dar și istoria lui cât de mare ea nu ar fi. Din punctul meu de vedere, Republica Moldova se poate realiza ca un stat puternic numai păstrând percepția despre identitatea moldovenească. În caz contrar, dacă noi nu vom opri procesul de românizare, țara se va pierde, Moldova nu va mai avea viitor”, a precizat Igor Dodon, conform Adevărul.

Președintele Republicii Moldova s-a plâns în timpul conferinței că țării sale i se impune din punct de vedere administrativ o istorie și o naționalitate străină.

„Oaspeților noștri (adresându-se la cei prezenți în sală) le poate părea de neînchipuit, dar copiii noștri învață în școli Istoria Românilor, însușind mituri și ideologia imperialistă a statului vecin, asta în pofida faptului că toate sondajele sociologice confirmă realitatea stabilită de peste 600 de ani că locuitorii și conducerea țării mereu s-au considerat Moldoveni”, a subliniat Dodon.