ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obiectivul politicianului proeuropean Maia Sandu ar fi fost unirea cu România și practic „distrugerea" Republicii Moldova dacă ar fi devenit președinte, susține socialistul Igor Dodon, câștigătorul scrutinului prezidențial.

„Adversarul meu politic, Maia Sandu, a admis că are cetățenie română. Unul dintre punctele programului ei politic era unirea Republicii Moldova cu România", a declarat Igor Dodon.


„Cum putea cineva să voteze cu o persoană care candida în mod deschis la președinția unei țări cu scopul de a o distruge, de a o elimina?", a adăugat Dodon.

Igor Dodon, un politician prorus, consideră că victoria sa în scrutinul prezidențial din Republica Moldova permite salvarea țării de la dispariție.

Acum două zile, Igor Dodon a lăudat, într-un interviu acordat unui post tv rus, patriotismul din Rusia, subliniind că vrea să îi facă pe cetățenii moldoveni să fie mândri de țara lor, nu să dorească "unirea cu România sau aderarea la NATO".

„Îi invidiez pe cetățenii admirabili ai Federației Ruse pentru că au un asemenea lider. Cred că președintele (Vladimir Putin - n.red.) a făcut eforturi mari pentru intensificarea patriotismului și pentru consolidarea bazelor statului; aceste lucruri sunt foarte importante, o țară nu poate avea un viitor fără ele, iar nouă ne lipsesc în acest moment", a declarat socialistul Igor Dodon într-un interviu acordat postului rus Zvezda TV.

Igor Dodon a exprimat dorința de a-i face pe cetățenii moldoveni să fie mândri de țara lor așa cum rușii sunt mândri de Rusia.

„O anumită parte a societății (Republicii Moldova - n.red.) ar vrea unificarea cu România, iar alta aderarea la NATO. Noi nu avem patriotismul din Rusia. Aș vrea să fac același lucru în țara noastră, să îi fac pe cetățeni să fie mândri de ea", a subliniat Dodon, conform agenției Tass.