ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În interviul realizat la ea acasă, Maia Sandu vorbește despre zvonurile apărute în ultima perioadă la adresa ei, despre închiderea bisericilor, suicidul în rândul tinerilor din cauza camerelor de la BAC, precum și despre refugiații sirieni.

Întrebată dacă va închide bisericile în cazul în care va deveni președinte, Maia Sandu a răspuns că nu. „Totul a pornit de la un reportaj mincinos, de când eram ministru, când s-a spus că am scos icoanele dintr-o școală. Nu este adevărat pentru că nici nu era în subordinea mea. De acolo a crescut această minciună până la a ajunge la ridicol”, a lămurit candidata la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Aceasta a adăugat că este de părere că „biserica poate avea un rol important în creșterea moralității” în Republica Moldova, dar a opinat că Biserica trebuie să stea departe de politică

„Am respect pentru credința oamenilor și pentru oamenii care cred cu adevărat în Dumnezeu, eu cred că Biserica poate avea un rol important în creșterea moralității în societatea noastră, dar cred că Biserica trebuie să stea departe de politică”, a declarat Sandu.

Mai departe, în ceea ce privește sprijinul pe care l-a primit din partea comunității LGBT din Republica Moldova, Maia Sandu a spus că e conștientă de el și că intenționează să reprezinte fiecare cetățean. Totodată, aceasta a susținut că rolul ei va fi unul de a uni societatea, nu de a o diviza după criterii discutabile.

Sandu a adus în discuție și dialogul pe care l-a avut cu Angela Merkel referitor la alegerile din Moldova,  și a punctat faptul că i-a adus în vedere cancelarului german spectrul fraudării alegerilor de către autorități, dar și sprijinul de care are nevoie țara din partea Germaniei.

„Doamna Merkel a spus că asta (n.r. corupția) este principala problemă în țările noastre și de acolo trebuie să pornim dacă vrem să avem o societate dezvoltată”, a completat ea.

În ceea ce privește campania electorală, Maia Sandu a spus că se aștepta să fie greu, și încă îi este foarte greu, dar „întâlnirile cu oamenii” îi dau energia să meargă mai departe.