ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Adunare Națională, ca și toate celelalte de până acum, va avea loc la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, duminică, 5 iulie, la ora 14.00.

După ce manifestanții vor cere reunirea cu România, un grup numeros de tineri va porni într-un marș. Ei vor merge pe jos, cutreierând satele și orașele Republicii Moldova, vorbind cu oamenii de rând și explicându-le de ce reunirea reprezintă o soluție pentru multe dintre problemele cu care se confruntă și de ce ar trebuie să fie un deziderat firesc pentru fiecare dintre ei.
 
Pe 11 iulie, sâmbătă, vor ajunge la Prut, la vama Sculeni. Acolo vor face un Pod de Flori, reconstituindu-l pe cel din 1990, care i-a umplut pe românii de pe ambele maluri de Prut de bucurie și mari speranțe, potrivit Romanian Global News.
 
Organizatorii îi invită pe toţi basarabenii la acest important eveniment:

"Vă așteptăm pe toți – mic și mare, elev, student, angajat, pensionar, român, rus, găgăuz, ucrainean – vă așteptăm pe toți duminică la Marea Adunare Națională! Să fim cât mai mulți, cât mai uniți, cât mai puternici! Să ne făurim un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi, alături de frații noștri ce vorbesc aceeași limbă și cântă aceleași cântece, dar care au avut norocul și înțelepciunea să depășească haosul tranziției și să se modernizeze, construind un stat funcțional, viabil! Unirea face puterea!"