ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă parada tradițională de 1 decembrie s-a desfășurat și în acest an în Piața Constituției, Ziua Națională a fost sărbătorită și la Arcul de Triumf, acolo unde 50 de mașini ale adepților unirii României cu Basarabia au plecat într-un marș motorizat până la Ploiești, pentru a celebra Marea Unire din 1918, anunță Digi24.

Este vorba despre reprezentanți ai unei platforme unioniste de organizații nonguvernamentale, cu filiale de ambele părți ale Prutului.

”Facem un marș auto, amintim de frații din Basarabia și spunem că țara noastră nu era întreagă cum era în 1918”, a spus George Simion, președintele Acțiunii Unioniste 2012.

Marșul la care au participat aproape 50 de mașini împodobite cu steaguri tricolore și însemne al Marii Uniri a fost organizat pe ruta București-Ploiești.

”Noi suntem cei care ne asumăm acest ideal al reîntregirii naționale. Suntem oamenii care zi de zi ne trezim și muncim la acest ideal”, a spus și Mădălina Hrițuleac, secretar general al Acțiunii Unioniste 2012.

În total, aproape 150 de persoane au participat la manifestarea patriotică pe patru roți, care a dus simbolic, la Ploiești, mesajul refacerii unirii.

În paralel, manifestări similare au avut loc și la Chișinău și alte orașe din Republica Moldova.