ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 13 septembrie, a avut loc la Ungheni primul marș pentru susținerea Familiei Creștine și lupta împotriva avortului, informează Episcopia de Ungheni și Nisporeni pe siteul său oficial.

La Marș au participat peste 2.500 de oameni, după care a urmat o conferință la casa de cultură din localitate. Invitatul de onoare al conferinței a fost părintele Nicolae Tănase, de la Valea Plopului, Prahova. Acesta este binecunoscut pentru așezământul de la Valea Plopului unde sunt îngrijiți sute de copii fără părinți.

La finalul conferinței, participanții au semnat o declarație comună prin care conducerii Moldovei i se vor cere prin lege: Excluderea efectuării avorturilor din lista serviciilor medicale prevăzute în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, Acordarea dreptului de a refuza efectuarea avorturilor de către medici din motive religioase sau de conştiinţă şi Asigurarea femeilor la consilierea obligatorie înainte de avort.