ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării din Republica Moldova a reacționat după ce atașatului militar și aero al Federației Ruse în Republica Moldova, colonelul Igor Dovbnea, a participat, pe 2 martie 2017, la o ceremonie organizată de conducerea separatistă de la Tiraspol cu ocazia „zilei începutului respingerii agresiunii ample a Republicii Moldova”.

„Ministerul Apărării își exprimă nedumerirea și indignarea privind participarea Atașatului militar și aero al Federației Ruse în Republica Moldova, colonelul Igor Dovbnea, pe data de 02 martie 2017, în orașul Dubăsari la ceremonia organizată de către așa-numita conducere de la Tiraspol cu genericul Ziua comemorării respingerii agresiunii Moldovei împotriva Transnistriei”, anunță un comunicat al ministerului.

Totodată, Ministerul Apărării comunică că a luat act de situația dată și își rezervă dreptul de a întreprinde măsurile de rigoare.

Atașatul militar al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, Igor Dovbnea, a participat alături de autoritățile separatiste de la Tiraspol la depunerea de flori de la „Memorialul gloriei militare” din Dubăsari.

În luna februarie, liderul separatist Vadim Krasnoselski a semnat un așa-zis decret privind instituirea a două noi date marcante în calendarul sărbătorilor profesionale și zilelor memorabile. 2 martie în regiunea secesionistă este marcată „ziua începutului respingerii agresiunii ample a Republicii Moldova” împotriva nerecunoscutei republici din stânga Nistrului, iar pe 12 iunie - ziua Rusiei.

Foto: InfoPrut