ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Republica Moldova face pași repezi spre așa-zisele "valori" ale Uniunii Europene. Una dintre acestea este Legea Egalității de Șanse, care promovează homosexualitatea. Legea a fost adoptată în anul 2012, cu toată opoziția majorității cetățenilor dar și a mai multor personalități. 

Zilele trecute, cu ocazia Zilei Tricolorului, în Parlamentul de la Chișinău au fost prezenți Mitropolitul Chișinăului ( Patriarhia Moscovei), ÎPS Vladimir,  ÎPS Petru al Basarabiei și exarh al plaiurilor (Patriarhia Română), dar și episcopul Antonie al Bisericii Romano-Catolice din Republica Moldova.

ÎPS Vladimir le-a spus deputaților că, prin Legea Egalității de Șanse, votată acum patru ani de Parlament, minoritățile sexuale își impun voința în fața majorității creștine. El le-a mai amintit aleșilor poporului că strămoșii noștri au fost creștinați încă în primul secol după nașterea lui Hristos.

Mitropolitul Vladimir le-a amintit aleșilor poporului că, în conformitate cu cercetările sociologice realizate chiar în perioada adoptării acestei legi, 98 la sută dintre cetățenii Moldovei sunt creștini și doar 2 la sută dintre aceștia au susținut legea nediscriminării, ceea ce de fapt înseamnă că așa zisele minorități sexuale își impun voința majorității creștine.

"Legea care a fost mult discutată și în Parlament, și în societatea noastră, și în Bisericile noastre: și în Mitropolia Moldovei, și în Mitropolia Basarabiei, și în Biserica Romano-Catolică, și de adventiști, și de baptiști, toți au discutat tema minorităților sexuale. Suntem o țară creștină. După sondajul realizat în momentul adoptării Legii, suntem 98 la sută creștini și doar 2 la sută au susținut minoritățile sexuale", a declarat mitropolitul Vladimir conform sputnik.md, menționând că este o înjosire ca Parlamentul să țină cont de opinia celor 2 la sută, dar de a celor 98% — nu.

Înaltpreasfințitul Vladimir le-a amintit deputaților că strămoșii noștri au fost creștinați încă în primul secol după nașterea lui Hristos.

"Biserica spune că trebuie să-i iubim pe toți și noi îi iubim pe toți, îi ajutăm pe toți. Dar, fiind în țara noastră, ei trebuie să respecte obiceiurile noastre strămoșești. Chiar și astăzi am discutat cu președintele Parlamentului despre momentul în care a apărut creștinătatea pe meleagurile noastre. Și toți spunem într-o voce: în primul secol, când Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat a creștinat acest pământ și de atunci suntem creștini. De aceea să păstrăm credința ortodoxă, să păstrăm creștinismul în Republica Moldova, să nu vină cei care sunt departe de legile bisericești și cu legile acestea temporare care apar acum să ne despartă de Dumnezeu și de părinții noștri care ne-au adus pe acest pământ", a declarat mitropolitul Moldovei.