ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moțiunea împotriva Guvernului Filip a picat din cauza lipsei de cvorum, după ce majoritatea parlamentară a anunțat că nu se va prezenta la ședința respectivă.
 
Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, care a condus ședința în absența președintelui Andrian Candu, a spus că, în lipsă de cvorum, moțiunea de cenzură nu a trecut, iar proiectele de legi pentru care Guvernul Filip și-a asumat răspunderea sunt votate, potrivit deschide.md.

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, a declarat că lipsa majorității parlamentare nu înseamnă că s-au epuizat problemele puse în discuție în moțiunea de cenzură. De altfel, PSRM urmează să se adreseze Curții Constituționale.

Inna Șupac, președinta fracțiunii PCRM, a spus că ședința trebuia stabilită într-o zi de joi, în care au loc tradițional ședințele Parlamentului, deoarece lunea deputații sunt în teritoriu. Parlamentarul a mai spus că deputații comuniști pregătesc o nouă moțiune de cenzură și i-a transmis premierului Pavel Filip că „sfârșitul, mai devreme sau mai târziu, tot vine".