ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul de la Chișinău vrea să interzică propaganda rusă introdusă în republică prin diverse canale de televiziune, radio sau internet. Proiectul este curajos, dar se izbește de președintele Igor Dodon, care a anunțat că îl va bloca.

Odată pus în aplicare, noul proiect va interzice retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a buletinelor de știri și a programelor analitice care vin din Federația Rusă. Și asta pentru că Moscova nu a ratificat Convenția Europeană privind Televiziunea Transfrontalieră, informează tvr.ro.

Mai mult, inițiativele deputaților de la Chișinău se bazează pe argumentul că foarte des conținutul difuzat de televiziunile moscovite au elemente clare de defăimare la adresa Republicii Moldova sau a partenerilor de dezvoltare din UE sau SUA.
 
În urma inițiativei deputaților, președintele Igor Dodon a anunțat că nu va promulga documentul, acuzând guvernul de la Chișinău că ar încerca înrăutățirea relațiilor moldo-ruse.

Kievul a interzis, în 2014, difuzarea posturilor rusești pe teritoriul Ucrainei. Anterior și Țările Baltice au suspendat difuzarea mai multor postruri TV din Rusia.