ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de persoane s-au adunat, luni, în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta în legătură cu rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova ce îl arată drept câștigător pe socialistul pro-rus Igor Dodon.

Protestarii cer alegeri anticipate și demisia membrilor Comisiei Electorale Centrale pentru felul în care au fost organizate alegerile de duminică, scrie agora.md.

Organizatorii evenimentului pe Facebook au anunțat reguli de participare la protest:

„1. Pașnic - fără arme, fără altercații cu poliția, fără scenarii gen 7 aprilie și distrugerea clădirilor.


2. Avem o revendicare clară pe care o vrem auzită - ALEGERI REPETATE FĂRĂ FRAUDE!

Se manifestă prin: scandări, bannere, pancarte, drapele, cântece - orice forma legală de protest.

3. Vom avea pânză tricolora imensă - să demonstrăm că prin fraudă nu ne poate fi ștearsă istoria, cultura, identitatea!

4. Tuturor li se vor oferi insigne tricolore care transmit același mesaj.

5. Se vor depune petiții către ambasadele partenerilor strategici ai RM - România, SUA, Germania, etc - prin care solicităm să nu recunoască aceste alegeri.
Veniți în număr cât mai mare!"

Printre scandărilor manifestaților se numără: „Unu, doi, unu, doi, socialiștii la gunoi”, „Maia Sandu, președinte” sau „Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”.

Proteste la Chișinău în urma alegerii lui Igor Dodon: Mii de persoane s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale pentru a denunța felul cum s-a desfășurat procesul electoral