ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe din Republica Moldova l-a convocat miercuri pe ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, pentru a transmite cererea către Rusia de a organiza manifestații ample cu ocazia împlinirii a 25 de ani de prezență a trupelor ruse în regiunea separatistă Transnistria.

Săptămâna trecuită, Ministerul de Externe i-a cerut vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care dorea să vină la manifestații însoțit de mai mulți artiști și delegați din Rusia, să renunțe la vizită.

În plus, oficialii din Ministerul de Externe i-au atras atenția ambasadorului rus că Moldova intenționează să transformare misiunea de pacificatori cu militari ruși într-una cu civilă multinațională cu mandat internațional, conform publika.md.

Și președintele moldovean Igor Dodon, care intenționează să fie primul șef de stat din Republica Moldova care participă la aceste manifestații, a primit o replică dură din partea președintelui Parlamentului de la Chișinău, Adrian Candu.

Acesta i-a transmis președintelui moldovean că dacă își duce la îndeplinire planul de a acorda decorații în vizita din Transnistria, atunci poate fi acuzat de încălcarea Constituției ce ar determina Parlamentul să revadă atribuțiile președintelui țării.